Blog

Aranyérmes pezsgők, borok és ételköltemények a Pódiumon Győrben

2018.09.18. 11:52
Egy jó borvacsora tulajdonképpen összművészeti alkotás. Hasonlíthatjuk egyrészt irodalmi esthez, ahol megzenésített verseket adnak elő. A költemény maga a felkínált ételsor. A hozzá komponált zene a borok, pezsgők partitúrája. Az előadóművész pedig a szőlőbirtok gazdája. Illik ez a művészi műfaj a Pódiumra.

A Széchenyi István Egyetem és a Kreinbacher Birtok együttműködésének legújabb fejezete egy többrétegű kulináris élményt adó borvacsorában testesült meg a hétvégén Győrben, a Pódium Étteremben. Az egyetem oktatószállodájának kiváló konyháját házasították a birtok aranyérmes pezsgőivel, boraival, és ebből a különleges cuveéből született igényes alkotásokat szolgálták fel a szépen terített asztalokon.

Egy jó borvacsora tulajdonképpen összművészeti alkotás. Hasonlíthatjuk egyrészt irodalmi esthez, ahol megzenésített verseket adnak elő. A költemény maga a felkínált ételsor. A hozzá komponált zene a borok, pezsgők partitúrája. Az előadóművész pedig a szőlőbirtok gazdája, aki olyan átszellemülten tud beszélni az egyes tételekről, mint a legkarakteresebb színész Ady szerelmi lírájáról. Ha hozzávesszük, hogy a tálalás módja már önmagában is alkotóművészi magasságokba juthat, akkor igazán összetett élmény várhat a vendégekre. Győrben a Famulus Business Hotel Pódium Éttermének a Kreinbacher Birtokkal közösen komponált borvacsoráján az est fényét tovább emelte Nyári Jenő zongorajátéka.

A Kreinbacher Birtok és a Hotel Famulust működtető Széchenyi István Egyetem kapcsolata nem újkeletű. A szálloda igazgatója, Nagy-Keglovich Júlia elmondta, hogy a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a gyakorlatorientált oktatás keretében megismerhették már az impozáns, innovatív technológiát alkalmazó, organikus szőlőművelés mellett elkötelezett Kreinbacher Birtok működését, és szerették volna a kiváló minőségű borokban, pezsgőkben testet öltő Kreinbacher filozófiával megismertetni a szálloda vendégeit, illetve az itt élőket is.

A somlói borok, pezsgők mellé Neumann Ádám, a Pódium Étterem supervisora, valamint Varga János séf álmodta meg a harmonizáló ételsort. A mesterszakács gazdag szakmai élettapasztalattal, kiváló hazai és külföldi éttermekben szerzett évtizedes konyhafőnöki gyakorlattal csatlakozott nemrégiben a Pódium csapatához. Magyaros, bisztrós vonalú, letisztult étlappal dolgozik, ahol a Szigetköz ízei is megjelennek helyi termelőktől érkező friss, válogatott alapanyagokkal. A borvacsorán kínált ételeken is tükröződött az étterem filozófiája, és a menüsor ízvilága szépen illett a borok, pezsgők karakteréhez.

A felszolgált tételeket a Kreinbacher Birtok nagykövete mutatta be a vendégeknek. Baráth Sándor az első naptól a birtok munkatársa, ő fogta össze az építkezést, az utóbbi hat évben viszont már a borturizmushoz, gasztronómiához kötődő programokkal foglalkozik. Legalább húszezer vendéget vezetett már be a Somlón a pezsgő- és borkészítés rejtelmeibe. És ahogy egy szőlőbirtok nagykövetéhez illik, előadóművészi emelkedettséggel beszélt a bemutatott tételekről, a somlai borról, a pezsgőkészítésről. Amikor pedig Máraitól, vagy Hamvas Bélától idézett, olyan mély csend ült az étteremre, mint a színház nézőterére katartikus pillanatban.
Nyitány: Kreinbacher Brut Nature pezsgő. Első felvonás: Fűszeres kacsamáj bonbon aszalt gyümölcsökkel töltve, bacon chips-en, salátával, Kreinbacher Prestige Brut pezsgő. Második felvonás: Posírozott lazacfilé zöldségekkel, karfiol veloutéval, Kreinbacher Nagy-Somlói Furmint 2017. Harmadik felvonás: Sertésszűz fermentált káposztás birsalmával töltve, burgonyavariációkkal, Kreinbacher Öreg Tőkék bora 2008, 2016. Negyedik felvonás: Sajtválogatás, Kreinbacher Birtokvörös. Finálé: Mini Tarte Tatin pezsgő sabayonnal, Kreinbacher Extra Dry pezsgő.

Az est főszereplője kétségtelenül a Prestige Brut pezsgő volt, aminek a magnum palackos változata nyáron, a világ legnagyobb pezsgőversenyén aranyérmes lett. A pezsgők olimpiájának is mondják az angliai, kenti megmérettetést. A Közép-Európából benevezett tételek összesen három aranyérmet nyertek, ebből kettő a Kreinbacher Birtokra került. A Brut Prestige magnumon kívül Classic magnum lett még aranyérmes. A Prestige 85 százaléka furmint, 15 százaléka chardonnay. 2015-ben szüretelték hozzá a szőlőt, amiből az alapbort készítették, és az expedíciós likőrrel nyolc gramm cukrot kapott.

A péntek esti program vendégei egy premier részesei lehettek, hiszen ez volt az első borvacsora a Pódium Étterem történetében. A Famulus a bor/whisky/rum/nemzetek konyhája tematikájú estekkel még szélesebbre szeretné nyitni kapuit a nagyközöség előtt a közeljövőben. Az új sorozatot bevezető főpróba nagyon jól sikerült. Illik ez a művészi műfaj a Pódiumra.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/aranyermes_pezsgok_borok_es_etelkoltemenyek_a_podiumon_gyorben_-_fotok/2573485/

Akciós ajánlataink

A folyók összefolyása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A Hotel Famulus****, Business Hotel sokszínű szolgáltatáskínálata tökéletes lehetőséget nyújt minden korosztály számára kikapcsolódásra, élményekkel és energiával való feltöltődésre, illetve cégek részére csapatépítő tréningek, konferenciák, meetingek, workshopok, rendezvények megtartására.
Ajándékozzon élmény utalványt!

Ajándékozzon élmény utalványt!

Lepje meg szeretteit Famulus utalvánnyal.

Bővebben
Csomag ár
2 800 Ft /-tól
Mesés reggeli

Mesés reggeli

Nálunk egy mesés reggelivel indul a tökéletes reggel.

Bővebben
Csomag ár
4 840 Ft /Ft/fő

A hotel képekben

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön újdonságainkról, híreinkről.
Név
E-mail

Partnerségben az AUDI HUNGARIA Zrt-vel!
uni.sze.huHotelstars Mobilis-Győr rendezvenyhelyszinek.hu Torula

Kedves Vendégeink, Kedves Győrkőcök!

A 2023. június 30 - július 2 között megrendezésre kerülő Győrkőcfesztiválva kérjék kedvező ajánlatunkat a sales@hotelfamulus.hu e-mail címen.

TISZTELT VENDÉGEINK!

A Szálloda parkolója magánterület, melyet kizárólag az alábbi vendégek vehetnek igénybe díjtalanul:

• A szálloda és kollégium vendégei,
• Az étterem vendégei,
• Az épületben megrendezésre kerülő rendezvények vendégei,
• Bowling és Squash pálya vendégei

A felsorolt vendégek közé nem tartozó autótulajdonosok számára a parkolás díja 2000 FT / nap, amelyet a hotel recepción tud befizetni.

A szálloda a fent leírtak alapján jogosult az illetéktelenül a területen tartózkodó, illetve a díjbefizetést elmulasztó autókat kerékbilinccsel ellátni és elszállíttatni.

Megértésüket köszönjük!