Blog

A matematika kulcsfontosságú lesz a jövő technológiai fejlesztéseiben

2019.01.29. 15:37
Európa matematikai elitje látogatott a napokban Győrbe. A HU-MATHS-IN, a Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat évértékelőjét tartották a Széchenyi István Egyetem oktatószállodájában, a Famulus Business Hotelben. A rendezvényen a HU-MATHS-IN 2018-as tevékenységét nemzetközi tanácsadó testület értékelte.

tanácsadó testület értékelte.

A konferencián részt vett többek között Prof. Volker Mehrmann (TU Berlin), a European Mathematical Society (EMS) elnöke, a MATHEON alapítója és jelenlegi elnöke, Prof. Wil Schilders (TU Eindhoven), az EU-MATHS-IN elnöke, Prof. Hans-Georg Bock (U Heidelberg), a németországi ipari matematikai hálózat, a KOMSO elnöke, Prof. Peregrina Quintela (U Santiago), a spanyol ipari matematikai hálózat elnöke, Dr. Theo Roelofs, a MATHEON vezető menedzsere és Prof. Terlaky Tamás (U. Lehigh), az INFORMS alelnöke.

A tanácskozáson bemutatták a HU-MATHS-IN működését, a szolgáltatási hálózat kialakítását, kutatási és képzési tevékenységeit, ezt követően pedig a tanácsadó testület értékelte a magyarországi ipari matematikai hálózatot. A rendezvény házigazdája Prof. Dr. Horváth Zoltán, HU-MATHS-IN elnöke, a Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára volt.

A HU-MATHS-IN elnöke, Prof. Dr. Horváth Zoltán szerint a kétnapos tanácskozáson hasznos tapasztalatcserék alakultak ki. A tanácsadó testület nagyra értékelte, hogy rövid idő alatt jól működő matematikai hálózatot sikerült létrehozni Magyarországon, amely jelentős ipari partnerekkel alakított ki futó kutatási projekteket. Segítettek abban, hogy lehet hatékonyabban kommunikálni az eredményeket, szolgáltatásokat az ipar felé. Hiszen ez a legfőbb cél: önálló jogi személyként az egyablakos szolgáltatáson keresztül fogadni az iparból érkező felkéréseket, rögzíteni a cégek kéréseit, problémáit, és az adott területen jártas kutatócsoporthoz irányítva őket megoldást találni azokra az ipari matematika eszközeivel.

http://gyorplusz.hu/article/a_matematika_kulcsfontossagu_lesz_a_jovo_technologiai_fejleszteseiben.html?fbclid=IwAR1W7n65-yWnFmcBDEB9F4zp_nCIuMCz9kcUae1yU9vnhJE1LxU_EBx4rPo

Akciós ajánlataink

A folyók összefolyása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A Hotel Famulus****, Business Hotel sokszínű szolgáltatáskínálata tökéletes lehetőséget nyújt minden korosztály számára kikapcsolódásra, élményekkel és energiával való feltöltődésre, illetve cégek részére csapatépítő tréningek, konferenciák, meetingek, workshopok, rendezvények megtartására.
 Ősz a találkozások városában

Ősz a találkozások városában

Felejthetetlen napok a találkozások városában!

Bővebben
Csomag ár
22 000 Ft /2 fő / 1 éj
Ajándékozzon élmény utalványt!

Ajándékozzon élmény utalványt!

Lepje meg szeretteit Famulus utalvánnyal.

Bővebben
Csomag ár
2 000 Ft /-tól
Mesés reggeli

Mesés reggeli

Nálunk egy mesés reggelivel indul a tökéletes reggel.

Bővebben
Csomag ár
3 500 Ft /Ft/fő

A jelenlegi vírusos helyzetben a szállások alapfeltétele a megfelelő higiénia és az érkező vendégek egészségének biztosítása. Szállásadói felelősségünk a tiszta, higiénikus környezet a szobákban és közös terekben!


Az általunk ózontechnológiával nem csak a levegőt lehetséges fertőtleníteni, hanem gáz halmazállapotának köszönhetően olyan helyekre is eljut, mint az ágy matraca, párnák, takarók, kárpitok, klíma berendezés. Az ózon fertőtlenítő hatékonysága 50x erősebb a klórnál, de a beavatkozás teljesen vegyszermentesen, 100% környezetbarát módon történik.

Elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, élősködőket, elbánik a penésszel és a kellemetlen szagokkal. Az ózonkezelés a káros részecskéket pusztítja el.

A kezelésé végén oxigéndús, tiszta levegőt hagy maga után.

A hotel képekben

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön újdonságainkról, híreinkről.
Név
E-mail

Partnerségben az AUDI HUNGARIA Zrt-vel!
uni.sze.huHotelstars Mobilis-Győr rendezvenyhelyszinek.hu Győrkőc

Kedves Vendégünk,

ezúton szeretném tájékoztatni, hogy szállodánkban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében energetikai felújítás veszi kezdetét 2022. június hónapban.

A felújítás várhatóan 2022 év végéig tart. Ebben az időszakban 8:00 – 17:00 óra között az épületben munkavégzés folyhat, mely zajjal, porral járhat.

Megteszünk mindent Vendégeink nyugalmának megőrzése érdekében és a rendezvények zavartalanságáért!