Blog

A matematika kulcsfontosságú lesz a jövő technológiai fejlesztéseiben

2019.01.29. 15:37
Európa matematikai elitje látogatott a napokban Győrbe. A HU-MATHS-IN, a Magyar Ipari és Innovációs Matematikai Szolgáltatási Hálózat évértékelőjét tartották a Széchenyi István Egyetem oktatószállodájában, a Famulus Business Hotelben. A rendezvényen a HU-MATHS-IN 2018-as tevékenységét nemzetközi tanácsadó testület értékelte.

tanácsadó testület értékelte.

A konferencián részt vett többek között Prof. Volker Mehrmann (TU Berlin), a European Mathematical Society (EMS) elnöke, a MATHEON alapítója és jelenlegi elnöke, Prof. Wil Schilders (TU Eindhoven), az EU-MATHS-IN elnöke, Prof. Hans-Georg Bock (U Heidelberg), a németországi ipari matematikai hálózat, a KOMSO elnöke, Prof. Peregrina Quintela (U Santiago), a spanyol ipari matematikai hálózat elnöke, Dr. Theo Roelofs, a MATHEON vezető menedzsere és Prof. Terlaky Tamás (U. Lehigh), az INFORMS alelnöke.

A tanácskozáson bemutatták a HU-MATHS-IN működését, a szolgáltatási hálózat kialakítását, kutatási és képzési tevékenységeit, ezt követően pedig a tanácsadó testület értékelte a magyarországi ipari matematikai hálózatot. A rendezvény házigazdája Prof. Dr. Horváth Zoltán, HU-MATHS-IN elnöke, a Széchenyi István Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára volt.

A HU-MATHS-IN elnöke, Prof. Dr. Horváth Zoltán szerint a kétnapos tanácskozáson hasznos tapasztalatcserék alakultak ki. A tanácsadó testület nagyra értékelte, hogy rövid idő alatt jól működő matematikai hálózatot sikerült létrehozni Magyarországon, amely jelentős ipari partnerekkel alakított ki futó kutatási projekteket. Segítettek abban, hogy lehet hatékonyabban kommunikálni az eredményeket, szolgáltatásokat az ipar felé. Hiszen ez a legfőbb cél: önálló jogi személyként az egyablakos szolgáltatáson keresztül fogadni az iparból érkező felkéréseket, rögzíteni a cégek kéréseit, problémáit, és az adott területen jártas kutatócsoporthoz irányítva őket megoldást találni azokra az ipari matematika eszközeivel.

http://gyorplusz.hu/article/a_matematika_kulcsfontossagu_lesz_a_jovo_technologiai_fejleszteseiben.html?fbclid=IwAR1W7n65-yWnFmcBDEB9F4zp_nCIuMCz9kcUae1yU9vnhJE1LxU_EBx4rPo

Akciós ajánlataink

A folyók összefolyása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A Hotel Famulus****, Business Hotel sokszínű szolgáltatáskínálata tökéletes lehetőséget nyújt minden korosztály számára kikapcsolódásra, élményekkel és energiával való feltöltődésre, illetve cégek részére csapatépítő tréningek, konferenciák, meetingek, workshopok, rendezvények megtartására.
Élménydús hétvége Győrben

Élménydús hétvége Győrben

3D Gallery Győr - Légy részese a művészetnek!

Bővebben
Csomag ár
34 000 Ft /2 fő / 1 éj
Ajándékozzon élmény utalványt!

Ajándékozzon élmény utalványt!

Lepje meg szeretteit Famulus utalvánnyal.

Bővebben
Csomag ár
2 800 Ft /-tól
Mesés reggeli

Mesés reggeli

Nálunk egy mesés reggelivel indul a tökéletes reggel.

Bővebben
Csomag ár
4 840 Ft /Ft/fő

A hotel képekben

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön újdonságainkról, híreinkről.
Név
E-mail

Partnerségben az AUDI HUNGARIA Zrt-vel!
uni.sze.huHotelstars Mobilis-Győr rendezvenyhelyszinek.hu Torula

Kedves Vendégeink, Kedves Győrkőcök!

A 2023. június 30 - július 2 között megrendezésre kerülő Győrkőcfesztiválva kérjék kedvező ajánlatunkat a sales@hotelfamulus.hu e-mail címen.

TISZTELT VENDÉGEINK!

A Szálloda parkolója magánterület, melyet kizárólag az alábbi vendégek vehetnek igénybe díjtalanul:

• A szálloda és kollégium vendégei,
• Az étterem vendégei,
• Az épületben megrendezésre kerülő rendezvények vendégei,
• Bowling és Squash pálya vendégei

A felsorolt vendégek közé nem tartozó autótulajdonosok számára a parkolás díja 2000 FT / nap, amelyet a hotel recepción tud befizetni.

A szálloda a fent leírtak alapján jogosult az illetéktelenül a területen tartózkodó, illetve a díjbefizetést elmulasztó autókat kerékbilinccsel ellátni és elszállíttatni.

Megértésüket köszönjük!