Blog

10 éves a Famulus****

2017.09.29. 14:59
10 éve, 2007. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit a Famulus Business Hotel****.


A Famulus Business Hotel**** megnyitása óta fontos szerepet tölt be a Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gyakorlati oktatásában. Az oktatószállodában a hallgatók három- illetve hat hónapos időtartamban tölthetik kötelező szakmai gyakorlatukat - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Happ Éva egyetemi docens, tanszékvezető.

A gyakorlati idő alatt, különböző helyszíneken, mint például a konyha, étterem, recepció vagy a housekeeping, szakképzett személyzet mellett sajátíthatják el a szakma alapjait. A féléves kötelező szakmai gyakorlat mellett a szálloda Pódium étterme helyet biztosít az Értékesítési/Felszolgálási gyakorlatnak is.

A szálloda munkatársai közül többen oktatnak is a szakon, így a hallgatók már előadásokon, szemináriumokon megismerkedhetnek a szállodai munkákhoz kötődő feladatokkal.

Magyarország első hivatalos oktatószállodája PPP beruházás keretein belül valósulhatott meg, mely a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gyakorlati helyszíneként azóta is sikeresen üzemel.

A 10 év során közel 1000 diák szerezhetett szakmai gyakorlatot a hotelben, többen közülük azóta is a szálloda főállású alkalmazottai, míg mások az ország számos pontján töltenek be vezető pozíciót a szakmában. A szálloda térségben betöltött jelentős szerepét mutatja az is, hogy az évesátlag kihasználtság elérte a 70 %-ot.

A szálloda 2016. január 1. óta a Széchenyi István Egyetemhez tartozik, és továbbra is szorosan együttműködik a Kautz Gyula Közgazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszékével. További jó hír, hogy idén augusztusban a PPP kiváltás is megtörtént és az állam átruházta az egyetemre a szálloda üzemeltetési jogát.

További változást hozott az egyetem új kollégiuma, amely a központi Campusban található és az EYOF rendezvényre készült el. A Famulus Kollégiumban ezért kevesebb diák van és a fennmaradó 20 apartmant a szálloda értékesíti hostelként.

A közelmúltban lezajlott tulajdonosváltás nem befolyásolta a főképp business szegmensből érkező vendégek magas szintű kiszolgálását. A szállodának továbbra is elsődleges célja a vevői igények legmagasabb fokon történő kielégítése, a változó piaci és utazási viszonyokhoz való alkalmazkodás és kifogástalan szolgáltatás nyújtása minden esetben.

A folyamatos fejlődési törekvések részeként a szálloda a 21. századi trendeknek megfelelő, jól kommunikálható és időtálló arculatot alakított ki, melynek jellemzői a kényelem, az elegancia, a funkcionalitás és a modern design.

Emellett továbbra is kiemelt fókuszban van az, hogy a vendéglátást választó diákok szakmai előremenetelében fontos szerepet töltsön be a szálloda.

Forrás: turizmus.com

Akciós ajánlataink

A folyók összefolyása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A Hotel Famulus****, Business Hotel sokszínű szolgáltatáskínálata tökéletes lehetőséget nyújt minden korosztály számára kikapcsolódásra, élményekkel és energiával való feltöltődésre, illetve cégek részére csapatépítő tréningek, konferenciák, meetingek, workshopok, rendezvények megtartására.
Ajándékozzon élmény utalványt!

Ajándékozzon élmény utalványt!

Lepje meg szeretteit Famulus utalvánnyal.

Bővebben
Csomag ár
2 800 Ft /-tól
Mesés reggeli

Mesés reggeli

Nálunk egy mesés reggelivel indul a tökéletes reggel.

Bővebben
Csomag ár
4 840 Ft /Ft/fő

A hotel képekben

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön újdonságainkról, híreinkről.
Név
E-mail

Partnerségben az AUDI HUNGARIA Zrt-vel!
uni.sze.huHotelstars Mobilis-Győr rendezvenyhelyszinek.hu Torula

Kedves Vendégeink, Kedves Győrkőcök!

A 2023. június 30 - július 2 között megrendezésre kerülő Győrkőcfesztiválva kérjék kedvező ajánlatunkat a sales@hotelfamulus.hu e-mail címen.

TISZTELT VENDÉGEINK!

A Szálloda parkolója magánterület, melyet kizárólag az alábbi vendégek vehetnek igénybe díjtalanul:

• A szálloda és kollégium vendégei,
• Az étterem vendégei,
• Az épületben megrendezésre kerülő rendezvények vendégei,
• Bowling és Squash pálya vendégei

A felsorolt vendégek közé nem tartozó autótulajdonosok számára a parkolás díja 2000 FT / nap, amelyet a hotel recepción tud befizetni.

A szálloda a fent leírtak alapján jogosult az illetéktelenül a területen tartózkodó, illetve a díjbefizetést elmulasztó autókat kerékbilinccsel ellátni és elszállíttatni.

Megértésüket köszönjük!